19:00

Bollsta IK

Referat: Själevads IK lag 2 - Bollsta IK

Året första poäng!
Inför matchen visste vi att vi kommer möta ett duktigt lag som försöker spela fotboll och inte bara sparka och spring och så blev det. Själevad bjöd på riktig kamp och konstruktivt spel i 90 minuter där de har mer av spelet i första delen av 1:a halvlek. Vi spelade oroligt och när vi vann boll stappade vi den lika fort. Det blev mycket jaga boll. Trots detta skapar Själevad inga farligheter direkt och vi har kontroll på sista tredjedelen. Ju längre halvleken går flyttar vi fram positionerna och kommer närmare och närmare mål och har ett par vassa chanser. Desssväre så gör Själevad första målet utan att igentligen skapa den själv. Vi går till halvtidsvila med 0-1 i baken. Vi går till andra och Själevad startar den lika intensiv som i första och skapar lite halvchanser. Allt eftersom trycker vi på mer och mer och vi ändrar om lite i organisatipn och spelar sista 20 med tre forwards och jobbar oss närmare och närmare. Själevad sticker upp med snabba omställningar i vår höga press. Vi försker spela igenom själevads backlinje med instick och utmanar hela tiden och får flera chanser att kvittera. Själevads frösvar med sin duktige målvakt står emot bra men ca 10 min från matchens slutsignal får vi möjligheten med en bra djupleds boll centralt i bannan till Ida Norman mot en väldigt hög backlinje. Ida sprnger sig fri från mittplan och gör inga miststag utan kvitterar förtjänst fullt! Vi trycker på och går för vinst men det är Själevad som kommer näramst med sin andra stolp träff i halvleken som är närmast vinsten. Med tanke på det är vi nöjda med 1 poäng och det är ett fall framåt mot senast eftersom de var betydligt bättre än motståndet senast!
backlinjen får ett omnamnande med framför allt Jennfer och Anna som håller ihop det på föredömligt sätt, på mitten visar Tuva att hon är riktigt på gång iår.
Vi satsar på en lång träningsperiod eftersom denna match skulle ligga på torsdag och vi börjar imorgon med lite av rehab och återhämtningsträning. Nästa hemmamatch går av stapeln den 26/5 kl 19:00 och motståndere är Skorpeds IK